Om een mooi lichaam net dat beetje extra te geven

Veelgestelde vragen

Bestellen

Producten

Uitleg materialen

Stretchen

Bestellen

Ruilen en retourneren

Elke bestelling mag binnen 14 dagen na ontvangst worden geruild of worden geretourneerd met ontvangst van het aankoopbedrag en verzendkosten van de heenzending en ontbinding van de overeenkomst, mits de verpakking nog gesloten is. Dit om hygiënische redenen.

Om artikelen te ruilen of te retourneren vragen wij u een RMA-formulier in te vullen. Deze kunt u vinden onder 'mijn account'. Hier vult u de producten in die u wilt retourneren.

Alleen gesloten verpakkingen kunnen worden geretourneerd. Het product wordt geleverd in een doorzichtige verpakking, waardoor het product goed zichtbaar is. Indien de sealing is verbroken, kan het product niet worden geretourneerd ivm de hygiëne.

Producten die worden geretourneerd, kunnen in de originele enveloppe worden teruggezonden. Daarvoor kan op de enveloppe de aanduiding "retour afzender" worden vermeld. Op die manier bent u geen portokosten verschuldigd. Indien u de producten in een aparte enveloppe retour wilt zenden, bent u wel portokosten verschuldigd. Voor de adresgegeven wordt verwezen naar het kopje "klantenservice".

Zodra wij de retour hebben ontvangen, zal deze worden behandeld. Per omgaande zal dan het bedrag als accountsaldo worden opgenomen, het product worden omgeruild dan wel het bedrag worden teruggestort.

Verzendkosten

Bij een bestelbedrag onder de € 15.00 betaalt u € 2.50 verzendkosten. Bij een bestelbedrag boven de € 15.00 betaalt u geen verzendkosten. Er zijn geen andere bijkomende kosten.

Levering

Je bestelling wordt verstuurd na ontvangst van de betaling op dezelfde werkdag. De verzending geschiedt met PostNL, voorheen TNT post. In de meeste gevallen wordt de bestelling de volgende werkdag geleverd. Dit is afhankelijk van de bezorging door PostNL. Verzending naar België duurt ongeveer 3 werkdagen.

Mocht een artikel onverhoopt niet voorradig zijn, zullen wij contact met u opnemen en kunt u eventueel de overeenkomst ontbinden of een ander artikel uitzoeken.

Verzending via rembours

De bestelling wordt de volgende werkdag bezorgd door de postbode. Je betaald de postbode pas bij aflevering. De extra administratie- en verzendkosten a € 18.35 komen voor rekening van de klant. Deze extra kosten dienen wel vooruit te worden betaald. Rembourszending is alleen mogelijk binnen Nederland.

Betaling

Bij Piercings.nl kun je betalen met: iDEAL, creditcard, VVV cadeaubonnen, bitcoins, rembours en via overboeking. Buitenlandse betaalmethodes: Bancontact/mister cash, SOFORT banking en belfius direct net.

Betalingen bij Piercings.nl lopen via Mollie, een betrouwbare partner van formaat.

Accountsaldo

Bij iedere aankoop via Piercings.nl bouw je 10% accountsaldo op over het bedrag van de gekochte producten, die je bij je volgende aankoop weer kunt inwisselen. Het accountsaldo kun je gebruiken bij je volgende aankoop. Het opgebouwde bedrag is niet inwisselbaar tegen contanten en maximaal 365 dagen houdbaar.

Producten

Aanbiedingen

Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt, op=op!

Niet leverbaar

Wij streven ernaar onze voorraad zoveel mogelijk up to date te houden. Onverhoopt kan het toch voorkomen dat het bestelde product niet voorradig is, wij nemen dan contact met je op.

Prijzen

De prijzen van alle producten zijn inclusief BTW en andere belastingen.

Garantie

Piercings.nl levert uitsluitend producten van goede kwaliteit. Mocht er toch een defect aan je piercing ontstaan buiten je schuld om en bij normaal gebruik kun je gebruik maken van de wettelijke garantie.

Klachten

Heeft u een klacht? Dan kunt u deze kenbaar maken door het contactformulier in te vullen bij klantenservice. Vermeld daarbij duidelijk uw naam en ordernummer. We zullen binnen 3 werkdagen contact met u opnemen.

Maten

Wanneer je een nieuwe piercing uitzoekt, let er dan goed op dat je de juiste maat besteld. de maten van de piercing staan bij het product vermeld, meet je oude piercing op de juiste manier op om er achter te komen welke maat je nodig hebt.

 Piercings maten

De meest gebruikte afmetingen zijn:
Labret midden onder: 1,6 x 10 mm
Labret boven/zijkant: 1,2 x 8 mm
Navelpiercing: 1,6 x 10 mm
Neuspiercing: 1,0 x 7 mm
Tepelpiercing: 1,6 mm x verschillend per persoon
Tongpiercing: 1,6 x 16 mm
Wenkbrauwpiercing: 1,2 x 8 mm
Tragus: 1,2 x 8 mm
Helix: 1,2 x 6 mm 

Kleuren steentjes

In veel piercings zit een zirkonia of kristal. Alle kleuren hebben een naam, deze naam correspondeert met de kleur zoals hieronder is weergegeven:

Kleuren steentjes

Uitleg materialen

Bioflex

BioFlex is uitstekend geschikt voor piercings. Het gevaar van een allergische reactie is nihil doordat bioflex geen nikkel bevat. BioFlex past zich aan, u kunt het met een mes op de gewenste lengte snijden. Zodra de piercing genezen is, kan de BioFlex staaf passend ingekort worden. BioFlex is zeer buigzaam en past zich aan elke lichaamsbeweging aan.

Algemeen

De meeste piercings zijn gemaakt voor chirurgisch staal, dit is het meest gebruikte materiaal. Indien er een allergie of overgevoeligheid voor dit materiaal bestaat, kan worden gekozen voor titanium, bioflex of bioplast.

Andere materialen die gebruikt worden voor piercings zijn:

Bioplast

Bioplast is een biocompatibel materiaal. Het kan op elke mogelijke lengte gesneden worden, is zelfsnijdend (met een stalen- of titaniumkogel) en is totaal flexibel. Het veroorzaakt geen allergische reacties. Vrij gecombineerd met titanium of met chirurgische stalen kogels is het beste materiaal wat bij de eerste piercings wordt gebruikt.

Zwart staal

Zwart staal is van chirurgisch staal, die in een PVD-proces een coating krijgt. Het laagje is extreem bestand tegen krassen.

Organisch materiaal

Onze organische sieraden worden van waterbuffelbeenderen en -hoorn gemaakt. Deze materialen zijn een bijproduct en er werden geen dieren voor de vervaardiging verwond of gedood. Organische materialen zuigen de olie en het zweet op, die door het lichaam en het uitgezette piercinggat geproduceerd worden, waardoor ook de luchtjes minder worden.

PTFE

PTFE is flexibel en kan op elke mogelijke gewenste lengte gesneden worden. Het veroorzaakt geen allergische reacties ( nikkelvrij ). PTFE snijdt de draad zelf.

Pyrex/glas

Pyrex is volledig poriënvrij. Het is volledig hypoallergeen en leiding- en bariumvrij. Het is een extreem sterk glas. Pyrex houdt een aangename temperatuur ook bij extreme weersomstandigheden en zal niet aan het oor vastvriezen of kapot springen.

Titanium

Het titanium dat voor piercings wordt gebruikt komt precies overeen met de Europese nikkelrichtlijn van 2001 voor uitgangsdoordringende piercings en het is ook uitstekend geschikt voor het eerste gebruik. Het is biocompatibel en kan in vele kleuren geanodiseerd worden.

Acryl

Wanneer acryl in spiritus wordt gedoopt kan het mat of poreus worden. UV-ACRYL-sieraden mogen alleen in genezen toestand gebruikt worden. Acryl kan beter niet gebruikt worden in vers opgerekte piercings. Wij adviseren daarvoor plugjes of tunnels van glas of staal te gebruiken.

Hout

Wij verkopen diverse plugs en tunnels van verschillende soorten hout. Deze plugs en tunnels worden met de hand gemaakt in Bali, Indonesië. Draag ze niet tijdens het douchen of zwemmen en onderhoud ze met jojoba olie. De soorten hout die je bij Piercings.nl tegenkomt zijn: palmhout, crocodile wood, saba hout, teak hout en ebony hout.

Stretchen

Algemeen

Deze uitleg is bedoelt om meer duidelijkheid te verschaffen over het stretchen van piercings. Het gebruik van deze handleiding is geheel op eigen risico, Piercings.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de hier geboden informatie. Het is altijd goed een professional te raadplegen over het stretchen van je piercings!

Wat is stretching?

Het stretchen met behulp van expanders is bedoeld om een piercing die je al hebt op te rekken. Dit zie je meestal in je oren, denk aan plugs en tunnels. Het weefsel om de piercing worden opgerekt, pas op dat je maar een klein beetje op kunt rekken zonder schade aan te brengen aan het weefsel. Je moet niet forceren en de opgerekte piercing moet eerst geheel helen. Daarna kan het stretchen worden herhaald. 
Over het algemeen zou je per maat 1 maand genezingstijd moeten nemen. Maar vooralsnog Stretch je uitsluitend wanneer je oren volledig zijn genezen. 

Wil je weer terug naar een normale maat voor oorbellen? Dat gaat alleen wanneer je gaatje onder de 6 mm is. Daarboven kun je niet meer terug naar oorbellen. Let wel: ieder lichaam en weefsel is anders, deze maten zijn slechts een indicatie. Dat kan bij iedereen anders uitvallen. 
Je hebt nooit de garantie dat je oor zich weer tot de normale grootte zal herstellen. Als je dus besluit te gaan Stretchen, ga er dan vanuit dat het voor het leven is.

Stretching methoden

Tapering/ Expanding

Expanding is de meest effectieve manier om je oor te stretchen met de minste kans op overbelasting. Wanneer je met een Expander je oren gaat stretchen (metaal of plastic) is het de bedoeling dat je telkens 1 maat groter neemt dan dat je huidige gat is. Voor het soepel inbrengen van de Expander gebruik je een Vaseline of vergelijkbaar product op waterbasis. Jojoba en Vitamine E olie is ook een optie. Dit smeer je op de expander en de oorlel en stopt de expander in je stretch gat. Wanneer je bij het laatste moeilijke stukje bent gekomen, gebruik dan nog wat extra Vaseline of olie om het breedste stuk er gemakkelijk in te brengen. Dit zou in zijn geheel niet langer moeten duren dan een paar minuten, meestal is het zelfs in een paar seconden gebeurd. Kijk op Piercings.nl voor expanders in verschillende maten.

Let op: je kunt de expanders alleen vastzetten met de rubberen ringetjes op het uiteinde van de expander en dus niet halverwege. Bestel voor iedere maat die je wilt oprekken een expander van die maat en gebruik niet direct de grootste maat.

Nb: Dit zou nooit pijnlijk mogen zijn! Het kan wat oncomfortabel aanvoelen, wat druk geven, maar meer dan dat zou het niet moeten zijn. Het zou onder geen enkel beding mogen gaan bloeden! 
Gaan je oren toch bloeden, stop dan onmiddellijk en stop met stretchen. Je zult terug moeten naar de maat die je had voor het stretchen. Geef je gaten voldoende rust voor je het opnieuw probeert! Het moet dan volledig genezen zijn, aangeraden wordt 2 tot 4 maanden te wachten.

Daarnaast kan het zijn dat je oor binnen 48 uur na het stretchen een blow-out vormt: het binnenste van het gat komt naar buiten. Stap dan direct over op je vorige maat! Daarna weer je gat goed verzorgen.

Verzorging

Gun je oorlellen ook regelmatig wat rust

Wanneer je oorbellen draagt, ongeacht welke soort, er zal altijd druk staan op je gaatje. Dit bemoeilijkt de toevoer van bloed, zuurstof, voedingsstoffen, etc. naar je onderste stukje oorlel. Gedurende een langere periode, kan dit irritatie veroorzaken. Om dit alles te voorkomen is het aan te raden je sieraden een paar uur per dag uit te leggen. Zodat het wat kan ademen en dat de bloedsomloop zijn natuurlijke gang kan gaan. Je zal merken dat je hier gezondere gaten van krijgt en dat je gepiercte huid wat steviger wordt. Dit laat meer ruimte over om in de toekomst beter en verder te stretchen. Vanaf 6 mm wordt aangeraden je sieraden ’s nachts uit te laten. 

Nieuwe Stretch

Goede methoden om je gestretchte gaten te verzorgen zijn, afhankelijk van je eigen voorkeur en huid:

  • badje met zeezout: 2 tot 3 keer per dag 10 to 15 min.
  • antibacterieel middel

Een genezen Piercing

Het belangrijke is de permanente verzorging van je oorlel. Juist wanneer deze zijn uiteindelijke grootte heeft behaald is het belangrijk dat je deze goed blijft verzorgen. Zoals eerder ook al genoemd is, het laten rusten van je gaten en daarnaast wat inmasseren met olie. Je kan hier Jojoba en Vitamine E olie voor nemen. 

Viezigheid aan je piercing

Wanneer je lellen genezen zijn en je viezigheid aan je sieraad hebt zitten wanneer je dit eruit haalt, zijn dit hoogstwaarschijnlijk de dode huidcellen. Dit is vrij normaal. Je hele lichaam stoot dode huidcellen af wanneer het een nieuwe laag laat groeien, alleen zie je dat normaal gesproken niet. Het beste is om dit regelmatig schoon te maken om zo vervelende luchtjes te voorkomen.